El projecte Consensus de participació ciutadana es desenvoluparà dins el Pla Integral Rocafonda-El Palau de Mataró

L´Ajuntament i Localret signen avui un conveni de col.laboració per aplicar el programa

Avui dijous, 6 de juny, l´alcalde, Manuel Mas, i el president de Localret, Jordi Valls, signaran un conveni de col·laboració que farà possible l´aplicació del projecte Consensus a Mataró a través d´una prova pilot al Pla Integral Rocafonda-El Palau (2001-2007). L´acte tindrà lloc a les 17,00 hores a la sala d´actes de l´Institut Municipal de Promoció Econòmica (carrer Herrera, 70).


Consensus és una eina d´informació, participació i consulta ciutadana a través d´Internet impulsada per l´Institut Català de Tecnologia (ICT), la Fundació Jaume Bofill i el consorci d´administracions locals Localret.


El programa comporta una guia metodològica, una plataforma tecnològica i una guia per elaborar plans de comunicació orientats a la participació, que s´aplicarà a 10 proves pilots de participació ciutadana on line de 10 ajuntaments diferents: Cardedeu, Granollers, Manresa, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Vic i Mataró.

L´objectiu de Consensus és millorar la comunicació entre ajuntaments, experts i ciutadans; debats; participació i consulta ciutadana; implicació de tots els actors socials en les polítiques locals; millora de l´accés dels ciutadans a la informació i als canals de participació, entre d´altres, a través de l´ús de les noves tecnologies en l´àmbit local.


A Mataró, Consensus s´emmarca dins el projecte “Connexió social”, que va néixer amb l´objectiu de contribuir a evitar la “fractura digital”, garantint que el conjunt de la població i les entitats de la ciutat tinguin accés a les noves tecnologies i gaudeixin dels avantatges derivats del seu ús, oferint-los formació, equipaments i continguts de qualitat. I en el marc d´aquest projecte la prova pilot es farà en el si del Pla Integral Rocafonda-El Palau (2001-2007).