El Servei mancomunat La Rula comença l’atenció presencial a joves i famílies en els municipis de Malgrat de Mar, Palafolls, Calella i Tordera

La Rula, el Servei intermunicipal d’atenció i prevenció d’usos de drogues i pantalles ha començat aquest mes d’abril l’atenció presencial a adolescents i famílies en els 4 municipis del Maresme Nord que comparteixen servei: Malgrat de Mar, Palafolls, Calella i Tordera.

L’atenció presencial es fa els dimecres de manera itinerant amb el següent calendari:

  • Palafolls: 2n dimecres (des del 12 d’abril)
  • Tordera: 3r dimecres (des del 19 d’abril)
  • Calella: 4t dimecres (a partir del 26 d’abril)
  • Malgrat: 1r dimecres (a partir del 3 de maig)

La Rula és un servei mancomunat que, sota la gestió i coordinació del Consell Comarcal del Maresme, va entrar en funcionament a finals de 2022 amb la finalitat de promoure la salut i prevenir les conductes de risc entre la població d’aquests municipis, especialment entre els i les joves.

Se centra en els municipis de Calella, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera perquè els ajuntaments d’aquestes poblacions són els que van encomanar al Consell Comarcal la creació del servei.

La RULA enfoca el seu pla d’acció principalment en la prevenció, però també en l’atenció personal a joves i famílies en cadascun dels 4 municipis. Cada població compta des d’aquest mes d’abril d’un espai d’atenció personalitzada al servei de les famílies i joves que necessitin informació o assessorament expert per prevenir conductes de risc en els usos de drogues i pantalles.

La RULA oferix els següents recursos:

  • EN L’ÀMBIT EDUCATIU: tallers de prevenció dels possibles riscos associats als usos de drogues i pantalles per l’alumnat, així com formació i assessorament per a professionals i famílies. Es disposa del Protocol de detecció i intervenció en els usos de drogues i pantalles (TRIC) per a centres educatius.
  • EN L’ÀMBIT D’OCI NOCTURN:coordinació d’ intervencions preventives en les Festes Majors i Populars, amb la vela de salut, un estand d’informació i atenció sobre drogues.
  • EN L’ÀMBIT COMUNITÀRI: espais d’atenció, informació i acompanyament individual, personalitzat i confidencial en aspectes relacionats amb els usos de drogues i pantalles.