El TecnoCampusMataró ocuparà 26.380 m2 del sector d’El Rengle

El TecnoCampus ocuparà una superfície de 26.380 m2 situat al sector del Rengle, en una zona molt ben comunicada per la carretera N-II i la connexió amb l´autopista del Maresme (C-32) i la Mataró-Granollers (C-60) a través de la rotonda de la Porta Laietana.


En la presentació han intervingut la presidenta de la Fundació Tecnocampus, Pilar Gonzàlez, i l´arquitecte que ha realitzat el projecte, Albert Puigdomènech.

La futura seu del TecnoCampus neix amb la filosofia que puguin compartir espai estudiants universitaris, formadors, centres d´investigació i empreses i serveis relacionats amb el món de les noves tecnologies.

El projecte d´ordenació urbanística dels terrenys preveu la construcció de 4 edificis modulars (de planta baixa + 3 plantes), més una plaça-rambla central i un aparcament per a vehicles. Un d´aquests edificis serà el que acollirà l´Auditori de Mataró, un espai públic comú de reunió per a conferències, cursos i presentacions amb capacitat per a 300 persones.

Edifici A. 5.500 m2
Destinat al món empresarial i als serveis comuns.

Tindrà una biblioteca, serveis informàtics, centre d´innovació, serveis per a empreses i la incubadora d´empreses de base tecnològica.

Edifici B. 6.600 m2
Destinat a la universitat, la formació contínua i la transferència de tecnologia.

Tindrà aules, sales d´estudi, laboratori, secció de recerca i despatxos.

Edifici C: 2.545 m2
Destinat a la seu de la Fundació TecnoCampusMataró

Tindrà l´Auditori, un centre de recursos multimèdia i un centre de reunions

Edifici D. 1.300 m2
Destinat a concentrar serveis complementaris destinats al lleure, la restauració i serveis bancaris. El projecte d´aquest edifici inclou també el de l´aparcament i el de la plaça-rambla pública.

La construcció de tot el complex és una inversió molt ambiciosa valorada en més de 36 milions d´euros, de manera que el projecte s´endegarà fer fases i s´estan buscant fórmules de finançament específiques. La Fundació TecnoCampus ha encarregat ja a Josep Maria Raurich la definició de cada una de les fases i serà doncs quan es coneixerà el pressupost i es podrà fixar el calendari de cada un dels treballs a realitzar.

Annex a l´últim polígon industrial de la ciutat

Els terrenys que ocuparà el Tecnocampus estan a tocar d´El Rengle II, el darrer polígon industrial que es construeix a Mataró sota l´impuls de l´empresa municipal d´urbanisme PUMSA.

El sòl que ocuparan els quatre edificis projectats està qualificat com a zona d´equipaments mentre que el d´El Rengle II, que es començarà a urbanitzar en el primer semestre del 2003 és sòl industrial. El 10% dels terrenys que l´Ajuntament obtindrà com a cessió per la urbanització d´aquest sector industrial es concentrarà en la franja més propera a TecnoCampus amb l´objectiu de promoure específicament la instal·lació d´empreses relacionades amb el món de les noves tecnologies.