Els ajuntaments de Palafolls i Sant Vicenç de Montalt encarreguen al Consell Comarcal el control de la contaminació acústica als seus municipis

 


Els ajuntaments de Palafolls i de Sant Vicenç de Montalt han estat els primers a encarregar al Consell Comarcal del Maresme les tasques de control i inspecció de la contaminació acústica en els seus respectius municipis. L’ajuntament de Palafolls, a més, vol que el Consell Comarcal també es faci càrrec del control de la contaminació atmosfèrica en el seu terme municipal.


El Servei de Control Ambiental del Consell Comarcal del Maresme, de recent creació, té com a fita el seguiment de totes aquelles instal.lacions industrials que per la seva situació geogràfica o per la seva tipologia són susceptibles de provocar episodis de contaminació acústica i/o atmosférica. Per realitzar les preceptives medicions, el servei s’ha dotat de la millor tecnologia que existeix actualment al mercat. Per tal que els tècnics del Consell Comarcal puguin dur a terme les inspeccions acústiques i/o atmosfèriques, però, cal que els ajuntaments deleguin la competència al CCM. Els primers municipis en signar el conveni han estat Sant Vicenç de Montalt i Palafolls. Aquests dos ajuntaments han encarregat al Consell el control de la contaminació acústica en els seus respectius municipis. En el cas de Palafolls, a més, els tècnics de control ambiental del CCM serán també els encarregats de dur a terme els controls de contaminació atmosfèrica. D’altres ajuntaments que s’hi han mostrat interessats en utilitzar aquest servei que presta el CCM són Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Teià, Alella, Premià de Mar, Órrius, Dosrius i Vilassar de Mar. El servei que ofereix el CCM és molt flexible per facilitar que cada ajuntament el pugui utilitzar, en funció de les seves necessitats. Així, els ajuntaments que no hi hagin delegat plenament les competències, també poden demanar la intervenció dels tècnics de control ambiental del CCM per a realitzar inspeccions i controls puntuals d’aquells elements que provoquen molèsties al veïnat, per exemple aires condicionats, conflictes amb establiments recreatius,..etc. Amb la posada en marxa d’aquest servei, el Consell Comarcal col.labora amb els ajuntaments de la comarca en la millora de la qualitat mediambiental i en el compliment de la legislació que determina que els ajuntaments, o els consells comarcals prèvia delegació municipal, han d’aprovar ordenances reguladores de contaminació per sorolls i vibracions abans de l’octubre de 2005.