Els tallers extraescolars de la Fundació CRIT de Premià de Mar participen a la Ruta d’Art Jove

Un any més els tallers extraescolars de la Fundació CRIT han participat a la
Ruta d’Art Jove

que organitza l’Ajuntament de Premià de Mar amb la col.laboració de diverses persones i entitats i que enguany ja va per la seva 7a edició.

Les nenes i els nens dels tallers de còmic i de pintura han continuat l’estampació d’una paret iniciada l’any passat. Es tracta de la paret posterior a la llar d’infants municipal, situada al carrer Jacint Verdaguer. Amb aquesta actuació la paret ha quedat estampada de cap a cap, des del carrer Joan Prim fins a Dr. Fleming. Això representa 60 metres linials de paret estampada.


L’estampació s’ha fet utilitzant un mòdul que encaixa amb sí mateix i que estava retallat en una plantilla de manera que pintant-hi dins se n’obtingués la silueta. Aquesta any s’han introduït algunes variacions utilitzant plantilles que tenien una meitat del mòdul amb l’objectiu d’aconseguir més variació de forma i de color. Aquestes tècniques estan adaptades de les tècniques de raportat utilitzades en la indústria de l’estampació que tradicionalment es situa a la comarca del Maresme.
Després d’omplir de color el mòdul, els joves participants en l’acció artística hi dibuixaven el que volien a dins.

La Fundació CRIT va ser creada l’any 1992 i té un important patrimoni industrial, documental i de disseny. Des de la seva creació ara fa deu anys, promou la salvaguarda i documentació d’aquest patrimoni i també la formació en el camp del disseny d’estampació, el disseny gràfic, l’art i
les noves tecnologies. Un dels focus d’atenció és la formació artística orientada als infants a través de tallers extraescolars i del Casal artístic d’Estiu.


Fundació CRIT

info@fundaciocrit.org
93 752 19 02
c/Sant Pau 13 – 08330 Premià de Mar

imatges estampació paret
Hi ha fotografies sobre l’estampació de la paret a la següent Web
cliqueu aquí


cliqueu aquí