Entrant a base de bolets amb fruita i verdura al forn

Descripció

L’entrant que us proposem, vegetal i lleuger, podeu convertir-lo en un plat únic i més complert, afegint-hi mitja botifarra crua i oberta per comensal tan bon punt entra la safata al forn. En retirar-la, hi trenquem un ou per comensal i ho posem a gratinar durant 30 segons. L’escalfor de la safata per sota i del gratinador per sobre us courà l’ou a punt.

Aquest plat el podeu harmonitzar amb Marfin Escumós de qualitat blanc de negre brut 2009, celler Alella Vinícola (DO Alella)

Ingredients

Per a 4 persones:
8 alls tendres, molt fins
16 tomàquets cherry
16 cebetes de platillo
600 g. de bolets frescos variats, salvetges o de cultiu
2 plàtans
2 peres
1 carbassa petita (o una tallada de 400g)
50 g de panses petites, de les blanques, sense pinyol
2 cullerades soperes d’oli d’oliva extra verge
sal i pebre

Elaboració

En un bol ample, a la mida del volum dels ingredients que ens disposem a cuinar, hi anem posant: els alls tendres nets i tallats a bastonets d’uns 3 cm, els tomàquets cherry nets i tallats pel mig, les cebetes de platillo pelades i tallades a quarts, els bolets nets i a talls regulars, amb la idea d’equilibrar la mida del tall, la carbassa, sense la pell i tallada a bastons gruixuts d’1 cm de gruix i 3 de llargada, la pera també a bastons, com la carbassa i les panses senceres.

Amb tots els ingredients a dins del bol, hi afegim les dues cullerades d’oli, i la sal i el pebre amb moderació. Ho barregem per tal d’amanir-ho molt bé i ho aboquem en una safata de forn, folrada amb paper sulfuritzat per no perdre cap suc de la cocció enganzant a la solera de la safata.

Ho entrem al forn ben calent, a 200º, durant 5 minuts

Retirem la safata del forn i hi afegim el plàtan també tallat a bastons. Ho remenem tot amb compte i delicadesa, i ho tornem a entrar al forn durant 8 minuts més. El plat ja és llest per servir del forn a la taula.

Presentació:
Tan senzill de repartir com de cuinar. És interessant presentar la plàtera de cocció a la taula, ja que conté formes i colrs amb la bellesa pròpia dels aliments.

Restaurant

Restaurant Sant Pau,
SANT POL DE MAR
3* Michelin

Autor/a Carme Ruscalleda Productes Bolets i cargols