Èxit al Maresme de l’edició 2023 del Benvinguts a Pagès

Les bones expectatives s’han superat i el Maresme ha tornat a viure, aquest 2023, una gran festa de la pagesia. Prop de 2.000 persones han conegut d’on venen els aliments que posem a taula, com s’el.laboren, com es conrea la terra i perquè és tan important fer una aposta decidida pel consum de productes de proximitat i per la defensa de la sobirania alimentària del territori.

En aquesta vuitena edició del Benvinguts a Pagès han obert les seves portes al públic 4 activitats que formen part de Productes de la Terra Maresme.

L’hort d’en Dídac (Mataró) i Esquis Fruits (Argentona) han ofert passejades pels seus camps amb explicacions de les plantacions de temporada i de les feines de pagès que fan possible que ens arribin a taula productes de temporada en el seu punt de maduració.

Melmelària (Tiana) i Can Xicoy (Arenys de Munt) han estat els dos establiments que han mostrat als visitants els secrets de l’elaboració d’una bona melmelada artesana elaborada amb productes de proximitat i d’un bon formatge elaborat amb la llet de les 400 cabres de la granja.

A banda d’questes 4 ofertes, el Maresme també ha comptat amb la implicació del món de la restauració i d’allotjaments que s’han sumat a la festa de la pagesia amb propostes especials per a la seva clientela. En concret, els restaurants Collsacreu “El mirador dels Arenys des de 1963” (Arenys de Munt), Món La Cata (Arenys de Munt), Espai Rural Cuina #hortaplademunt (Palafolls), Ragú Restaurante (Pineda de Mar), El Turó (Arenys de Mar), L’Era Restaurant (Arenys de Munt), Restaurant Can Roca (Tiana), Can Talamàs (Sant Pol de Mar), TresMacarrons (El Masnou), La Morera (Mataró) i Cal Víctor (Dosrius). A més dels allotjaments Cabanes Dosrius (Dosrius) i Hostal Portofino (Arenys de Mar).

Benvinguts a Pagès és una iniciativa que compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme i del Consorci de Turisme per tal d’ajudar a visibilitzar l’àmplia oferta gastronòmica de qualitat de la comarca.