L’Ajuntament aplica mesures d’estalvi d’aigua en el reg, les fonts i la neteja de la via pública

Aquesta setmana l’Ajuntament comença a aplicar algunes mesures d’estalvi d’aigua que afecten bàsicament la neteja viària, el reg de parcs i jardins i les fonts ornamentals que hi ha a la ciutat.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és contribuir des de l’administració local a estalviar aigua potable de cara a l’estiu, donat que els nivells de reserves als embassaments catalans és baix a hores d’ara a causa de la insuficiència de pluges.


Les mesures concretes, promogudes per la regidoria de Ciutat Sostenible i acordades per mitjà d’un decret de l’alcalde, són les següents:

– Les fonts ornamentals no podran funcionar amb aigua potable.

– La neteja de la via pública, és a dir, tant de vials com de clavegueram, es realitzarà exclusivament amb aigua de pou no potabilitzada. Els camions cuba només disposaran de tres punts de càrrega habilitats per la companyia Aigües de Mataró: a la confluència del carrer Carrasco i Formiguera amb la riera d’Argentona, a la cruïlla dels carrers Emili Cabanyes i del Carme, i a l’encreuament de la riera de Cirera amb el carrer Fidies.

– El reg de parcs i jardins amb aigua de la xarxa es reduirà al mínim indispensable. S’estableix el límit màxim de consum en 450 m3 per hectàrea i mes. A més, el Servei de Manteniment de l’Ajuntament i les empreses contractades per al manteniment de les zones verdes de la ciutat han de regular el reg automàtic amb l’objectiu que només estigui en marxa a la nit i només quan sigui absolutament necessari.

– Els habitatges no ocupats seran donats de baixa de l’abastament d’aigua si els propietaris no contracten un comptador.

——————————————————————————–