L’ajuntament de Mataró i el Grup Tercer Món estudien un agermanament de cooperació amb la ciutat mexicana de Comitán

Avui, 15 d’abril, l’alcalde, Manuel Mas, i el president de la Fundació Grup Tercer Món Mataró, Ramon Salicrú, han signat un conveni de col˙laboració per posar en marxa un projecte de cooperació amb la ciutat mexicana de Comitán (Chiapas).


L’acord facilita el viatge i l’estada a Comitán de Xavier Manté, membre del Grup Tercer Món, en qualitat de comissionat de l’Ajuntament amb l’objectiu de fer un informe sobre les necessitats d’ajut d’aquest municipi.

L’informe del comissionat serà analitzat posteriorment per la regidoria d’Igualtat i Solidaritat amb l’objectiu d’establir formalment el tipus de relació de cooperació o agermanament amb aquesta ciutat mexicana.

Comitán és un municipi d’uns 85.000 habitants on està establerta la seu de la cooperativa Unión de La Selva, que és la cooperativa de productors de cafè amb la qual col˙labora l’entitat Grup Tercer Món des de 1998. Aquesta unió de productors de cafè, inclosos en el mercat de comerç just, és la que proveeix la botiga solidària i la cafeteria “La Selva” situada en un immoble de titularitat municipal situat a La Peixateria.