L’atur al Maresme afecta a gairebé 31.500 persones

  


El mes d’abril va tornar a crèixer l’atur a la comarca del Maresme, si bé amb un percentatge inferior al registrat els mesos anteriors. Segons les dades elaborades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, l’atur registrat el 30 d’abril era de 31.438 persones, situant la taxa d’atur al Maresme en un 13,9%


La taxa d’atur a la comarca del Maresme continua estant unes dècimes per sobre de la mitjana de la província de Barcelona (13,15%) i un punt percentual per sobre de la mitjana de Catalunya (12,88%). La dada positiva és que hi ha municipis que han vist reduïda la seva taxa d’atur. És el cas d’Argentona, Cabrera de Mar, Calella, Malgrat de Mar, El Masnou, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Tiana. Durant el passat mes d’abril es van registrar 236 persones aturades més que el mes anterior. L’increment més important es va donar entre el col·lectiu femení amb 169 dones en atur. Sectorialment, el major nombre d’aturats segueix concentrant-se en els serveis, especialment en el comerç a l’engròs i al detall, si bé l’activitat amb major nombre d’aturats es dóna a les industries manufactureres. Els 30 municipis de la comarca del Maresme tenen una taxa d’atur molt desigual. Cabrils (7,36%), Alella (7,40%) i Sant Pol de Mar (7,92) són els municipis que registren una menor taxa d’atur, mentre que a l’atre extrem es troba Pineda de Mar (18,00%), Tordera (17,83%) i Mataró (17,36%).
Per veure en detall les dades d’atur del mes d’abril al conjunt de la comarca i a cada municipi del Maresme, cliqueu sobre la imatge d’aquest document.
 

Clic aquí per a pdf

{pdf}