L’atur augmenta al Maresme per sobre de la mitjana de Catalunya durant el mes de setembre

La taxa de d’atur se situa en el 14,61%

  


El nombre de persones desocupades a la comarca del Maresme ha continuat augmentant durant el mes de setembre. Segons les dades recollides i analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la xifra de persones aturades era de 33.047, el que representa un increment en nombres absoluts de 818. Un dels factors que poden esplicar aquesta pujada de l’atur és la finalització dels contractes de la temporada d’estiu.


L’increment mensual de l’atur ha estat més intens a la comarca del Maresme que no pas pel conjunt de Catalunya i per la província de Barcelona. Percentualment, durant el mes de setembre, l’atur ha pujat un 2.54% a la nostra comarca, mentre la mitjana de la pujada a Catalunya se situa en el 2,35% i a nivell de la província de Barcelona va ser de l’1,39%. Les dades situen la taxa d’atur al Maresme en el 14,61% de la població activa local estimada. Hi ha municipis, però, on se supera amb escreix aquest percentatge. Mataró, amb 11.862 persones registrades a l’atur, té una taxa d’atur del 18,23%. Li segueix Tordera amb una taxa del 18,03% i Pineda de Mar amb el 17,96%. A la banda baixa es troben Cabrera de Mar amb el 8,50%; Alella amb el 8,54%; Cabrils amb el 8,59% i Tiana amb el 8,93%. L’atur per sectors El sector serveis, en especial l’hostaleria, juntament amb els grups professionals de treballadors dels serveis de restauració, personals, protecció i comerç i els treballadors no qualificats (categories molt vinculades amb el subsector turístic) són els que registren els majors creixements si ens fixem en els valors absoluts. Això pot venir derivat de la finalització dels contractes de la temporada d’estiu. En el sector serveis, l’atur creix de 661 persones (330 provenen de l’hostaleria); A la construcció hi ha 86 persones més aturades que el mes d’agost i 27 a l’agricultura. En canvi, l’atur es redueix al sector industrial de 79 persones.
Podeu accedir a l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme relatiu a l’atur registrat durant el mes de setembre, clicant sobre la imatge
 

Clic aquí per a pdf