L’atur baixa al Maresme durant el mes d’abril i 872 persones aconsegueixen feina

 

Per primera vegada en el que portem d’any, la xifra de persones aturades a la comarca ha baixat. Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la taxa d’atur a la comarca se situa en el 16,1%, un 0,4% menys que el mes anterior. Tot i això, continuem amb una taxa superior a la de la província i a la mitjana de Catalunya i amb una xifra de 36.865 persones sense feina.

El mes d’abril ha tingut un comportament positiu pel que fa a la creació d’ocupació. 872 persones han abandonat la llista de l’atur per incorporar-se al mercat laboral. Les activitats econòmiques en les quals s’han concentrat les noves contractacions han estat el comerç i la restauració. De fet, el sector serveis és el que ha experimentat la reducció absoluta de persones aturades més elevada (663 aturats menys). La interpretació per tant que cal fer és que es tracta d’un comportament estacional de l’ocupació ja que manté una relació directa amb el turisme i les activitats que s’impulsen a partir de la Setmana Santa.

Aquesta lectura també sintonitza amb els municipis que han experimentat un descens de l’atur més intens i que són aquells en els quals el sector turístic està més desenvolupat. És el cas de Pineda de Mar (-192), Malgrat de Mar (-186) o Calella (-120)

En el conjunt de la comarca hi ha dos municipis que es mantenen amb una taxa d’atur superior al 20% són Pineda de Mar (21,12%) i Mataró (20,36%). També es troben amb una taxa superior a la mitjana de la comarca: Tordera (19,11%), Calella (17,81%), Premià de Mar (17,64%) i Malgrat de Mar (16,54%).

Podeu ampliar informació, consultant el Report d’Atur del mes d’abril elaborat per l’Observatori del Mercat Laboral del Consell Comarcal del Maresme: