L’atur torna a pujar al Maresme durant el mes d’agost

 

El mes d’agost ha trencat la tendència dels darrers mesos i la taxa d’atur ha tornat a repuntar. En concret, la llista d’aturats ha crescut en 735 persones provinents, principalment del sector serveis. També ha perdut ocupació la indústria i la construcció, si bé en un percentatge inferior. El Maresme manté una taxa d’atur del 15,6%, unes dècimes superior a la mitjana de la província de Barcelona i a la del conjunt de Catalunya.

Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, l’atur ha augmentat durant el mes d’agost a tots els municipis de la comarca a excepció d’Alella, Calella, Dosrius, Pineda de Mar, Premià de Dalt i Tordera, on la xifra de persones en situació d’atur s’ha reduit molt lleugerament. Aquest increment ha afectat  més a dones (+414) que a homes (+321) i a tots els grups d’edat, menys al col·lectiu de joves d’edats compreses entre els 16 i els 24 anys

En el conjunt de la comarca s’han comptabilitzat 735 nous aturats, el 81,4% dels quals prové del sector serveis. De fet, de les quatre principals activitats que experimenten una pujada en la desocupació, les dues primeres són del sector serveis: educació i comerç.

Per municipis, Mataró és el que té la taxa d’atur més elevada del Maresme i l’únic que supera el 20%. En concret, l’atur registrat és del 20,12%. Li segueix Pineda de Mar amb el 18,99%, Tordera amb el 17,53% i Premià de Mar amb el 17,25%.

En canvi, a 6 municipis, la taxa d’atur es manté per sota del 10%: Cabrera de Mar (8,74%), Alella (8,91%), Teià (9,10%), Cabrils (9,15%), Sant Vicenç de Montalt (9,29%) i Tiana (9,62%).

Podeu ampliar aquesta informació amb les dades de cada municipi, consultant el Report d’Atur del Maresme elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal: