L’EAIA Maresme atendrà a partir de l’1 de setembre els casos d’infància maltractada que requereixin una actuació ràpida i prioritària

  


A partir de l´1 de setembre de 2008, l´Equip d´Atenció a la Infància i l´Adolescència (EAIA) del Maresme atendrà els casos d´infància de caràcter prioritari. Per tal de presentar el circuit que s´ha d´activar en el moment que es detecti un d´aquests casos, divendres passat es va fer una reunió entre tots els agents implicats.


A la reunió, adreçada als Serveis Socials Bàsics d´Atenció Social de tota la comarca (excepte Mataró que té equip EAIA propi) es va explicar el Circuit comarcal d´atenció als casos d´infància urgents i prioritaris que s´activarà en el moment que es detecti un cas de maltractament infantil al Maresme que requereixi d´una actuació urgent o prioritària. L´EAIA Maresme va explicar la seva organització interna i els canvis que s´introduiran a partir de l´1 de setembre en les seves noves funcions d´atenció als casos de caràcter prioritari i la consellera delegada de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme, Neus Serra, va expressar la voluntat de l’administració comarcal de continuar treballant per millorar l’atenció i protecció dels infants de la nostra comarca. A la reunió hi van intervenir també el cap de la Unitat Central de Menors dels Mossos d’Esquadra, Jaume Garcia; la responsable de la Unitat de Detecció i Prevenció del Maltractament Infantil (UDEPMI), Pilar Aldea; i la cap de la Secció de Barcelona Comarques de la Direcció General d´Infància i Adolescència, Mercè Sarró. A banda de representants dels serveis socials municipals, hi van assistir membres dels Grups d´Atenció a la Víctima de Mossos d´Esquadra.