L’obra de Gaudí es pot veure a Mataró a través de les imatges del fotògraf mataroní Ramon Manent

Divendres, 12 d’abril, el president del Patronat Municipal de Cultura, Remgi Herrero, i el diputat-president de l’Área de Cultura de la Diputació de Barcelona, Francesc Marco, van inaugurar l’exposició “Mirar Gaudí. Obra fotogràfica de Ramon Manent”, a més, es va presentar la publicació “Mirar Gaudí” de Lunwerg SA editores, amb els textos de Daniel Giralt-Miracle, comissari general de l’Any Internacional Gaudí, i les fotografies de Ramon Manent.

L’acte, que va tenir lloc a la sala d’actes de Can Palauet s’inclou en el marc de la commemoració de l’Any Internacional Gaudí i de la Primavera Fotogràfica 2002.


La mostra està organitzada pel Patronat Municipal de Cultura, el Museu de Mataró i la Diputació de Barcelona, a més compta amb la col˙laboració de Manual Color SA, l’Escola Universitària Politècnica de Mataró i la Fundació CETEMMSA.

“Mirar Gaudí. Obra fotogràfica de Ramon Manent”

L’exposició del fotògraf mataroní Ramon Manent, està formada per un centenar d’imatges referents a l’obra arquitectònica d’Antoni Gaudí, on hi destaquen les formes, les textures i els colors que descobreixen noves facetes del treball de l’arquitecte i del seu procés creatiu.

Les fotografies es presenten en dos blocs: les “joies”, amb 30 imatges singulars i insòlites de la producció gaudiniana; i els “conjunts”, on s’analitzen aspectes especialment importants en l’obra de Gaudí, agrupats en 5 temes com Forja, Mobiliari, Xemeneies i terrats, Volum, textura i color i Interiors.

A més de les instantànies, l’exposició es complementa amb un vídeo sobre Antoni Gaudí i un CD Rom interactiu on es pot consultar íntegrament el fons fotogràfic de Ramon Manent sobre l’arquitecte.

La mostra es podrà veure a Mataró fins al 16 de juny i després iniciarà un circuit itinerant nacional, per les ciutats integrades a la Xarxa de Museus Locals, i internacional.