La campanya “Tria! Maresme + net” inicia aquest cap de setmana la seva presència al carrer amb animació a Tordera i Dosrius

 

Dos actors-dinamitzadors començaran a recórrer aquest cap de setmana el Maresme per animar els ciutadans a separar i dipositar en els contenidors adients el vidre, el paper-cartró i els envasos i embalatges lleugers que formen part de la brossa urbana. La iniciativa forma part de la campanya de sensibilització ciutadana, Tria!! maresme + net, endegada pel Consell Comarcal del Maresme per millorar els resultats de la recollida selectiva.
La primera actuació al carrer d’aquests dos personatges, una dona-contenidor i un home amb xanques, tindrà lloc el dissabte a les 18:00 hores a la Fira del Ram de Tordera. El diumenge, els actors seran presents en l’estrena del mercat setmanal de Dosrius, a les 11:30 hores. Els actors interpel.laran el públic present tant a la fira com al mercat sobre com realitzen la tria dels residus a casa i els explicaran de forma lúdica què han de fer amb cada material. La campanya Tria!! maresme + net, que s’ha adreçat a les 27 localitats on el Consell Comarcal gestiona la recollida del vidre, paper-cartró i envasos i embalatges lleugers, preveu fer una mitjana de tres intervencions dels actors a cada municipi en el decurs d’un any. A més, durant la campanya de Nadal, també està previst que els actors facin alguna aparició a prop de les grans superfícies comercials de la comarca. La campanya Tria!! maresme + net, a la qual es destinen 90.000 €, ha estat dissenyada i serà executada per la Fundació EcoMediterrània, que va guanyar el concurs convocat pel Consell Comarcal del Maresme per adjudicar la iniciativa. A la vegada, EcoMediterrània ha contractat els actors de l’empresa maresmenca Scena Difusió per desenvolupar les actuacions al carrer.