La concentració de sodi a l’aigua subministrada a l’Alt Maresme baixa a 187 mg per litre

 

A la darrera setmana (entre el 30 de març i el 3 d’abril) la concentració mitjana de sodi a l’aigua subministrada des de la Planta Potabilitzadora de Palafolls als onze municipis de l’Alt Maresme es va situar en els 187 mg. per litre. Per sota de les xifres registrades a les anteriors setmanes. Veieu la gràfica d’evolució de la concentració de sodi  
Cliqueu aquí .
El nivell d’excepció, demanat pel Consell Comarcal del Maresme al Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat, actualment és de 400 mg de sodi per litre d’aigua.
Reben aigua des de l’estació potabilitzadora de Palafolls, els municipis de Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Canet de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt i Sant Iscle de Vallalta. La concentració de 187 mg. per litre d’aigua fa referència al subministrament en alta, si el municipi aporta aigua de captacions municipals, caldrà corregir-la per referir-se a l’aigua que es subministrada en baixa. Cal que totes aquelles persones que hagin de tenir present els nivells de sodi de la seva dieta, independentment del motiu, tinguin present el contingut de sodi que aporta l’aigua potable.