La maduixa del Maresme, al calendari de Productes amb caràcter català

 

Les maduixes del Maresme són un dels 12 “productes amb caràcter català” escollits pels germans Roca per il·lustrar el calendari 2016 editat per BBVA CA. Les maduixes són les protagonistes del mes d’abril junt amb la llegenda “Les condicions climàtiques i orogràfiques del Maresme afavoreixen el conreu i la qualitat d’aquest fruit de color vermell intens, de sabor molt dolç amb un punt d’acidesa, textura i una agradable aroma”.

 
El fil conductor escollit per BBV CX per al seu calendari 2016 és el dels productes autòctons catalans. La selecció ha estat feta pels germans Roca, restauradors de reconegut prestigi a nivell internacional, que han triat productes “de la terra, amb història i tradició” que permeten “descobrir i entendre el secret d’una gastronomia amb essència i personalitat”. Els germans Roca consideren que un dels productes que reuneix aquestes característiques és la maduixa del Maresme.

El Consorci de Promoció Turística ha col·laborat amb el calendari aportant informació sobre aquest producte que dóna nom a la nostra comarca i que cada vegada està més valorat pel consumidor i per la restauració. 

També s’hi ha implicat el Parador de Canet que ha cedit una recepta de llom de bacallà confitat amb coulis de maduixa que ha estat incorporada al web especial creat per promocionar els productes amb caràcter català

El Parador de Canet és un des restaurants maresmencs adherits al projecte “Aquí servim Productes de la Terra Maresme” impulsat pel Consell Comarcal del Maresme com a reconeixement a aquells establiments que fan una decidida aposta per incorporar a les seves cartes productes km0 Maresme.