La maduixa del Maresme, estrella de la setmana

 

En plena celebració de les Jornades gastronòmiques, la maduixa del Maresme s’està convertint en l’estrella de la setmana. L’espai Terra de TV3 li ha fet els honors explicant les varietats més habituals, les seves característiques i diferents propostes per consumir-les. Paral·lelament, una delegació d’enginyers turcs visita aquests dies la comarca per conèixer de primera mà, el procés de producció, comercialització, elaboració de productes derivats i promoció de “la fruita delicada del Maresme”.

La delegació turca, formada per vint-i-tres enginyers agrícoles de la regió de Batman acompanyats pel Director del Departament d’Agricultura i del Secretari de Comerç de la zona, van començar a fer ahir una immersió en el Maresme a partir de la recepció oficial que els va oferir el Consell Comarcal. La vicepresidenta, Mònica Palacín, i el personal tècnic de Productes de la Terra i de Turisme, els van explicar les característiques de la comarca, les peculiaritats de la nostra agricultura i el valor gastronòmic de les nostres maduixes.  Avui han visitat una explotació maduixaire i han fet un menú-fusió de cuina turca i maduixa del Maresme al restaurant Vila Arenys, membre del programa “Aquí servim Productes de la Terra Maresme“.

 

Batman és una regió en desenvolupament que es troba al sud-est d´Anatòlia a cent quilòmetres de la frontera amb Síria i que a principis de segle va canviar els seus cultius de tabac per maduixes, millorant la productivitat de la zona i la qualitat de vida de les famílies. Els enginyers agrícoles de Batman visiten el Maresme atrets per la qualitat de les nostres maduixes i per la promoció que se’n fa per tal d’identificar el territori amb el producte. A banda d’interessar-se per les tècniques de conreu, coneixereran elaboradors que utilitzen la maduixa en les seves produccions: melmelades… i la implicació del món de la restauració amb el producte de proximitat maresmenc.

La visita coincideix amb la celebració de les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa del Maresme que finalitzen el 29 de maig i coincideixen amb l’època de l’any de màxim esplendor d’aquesta maduixa única pel seu aroma i sabor. Unes característiques que ahir va recollir l’espai Terra de TV3 que va explicar en detall les diferentes varietats de maduixa que es cultiven al Maresme, la seva utilització per part de restauradors de prestigi i diferents combinacions senzilles per assaborir-les a casa: