La nova campanya de recollida selectiva de residus inclou 20 espectacles de màgia per tota la ciutat i 4 cercaviles

Es repartiran 30.000 tríptics informatius i enquestes

La regidoria de Ciutat Sostenible de l´Ajuntament inicia durant el mes d´octubre una nova campanya de sensibilització per fomentar la recollida selectiva de la brossa, que anirà destinada bàsicament als nuclis familiars.


L´objectiu d´aquesta iniciativa és promoure un canvi d´hàbits en els ciutadans per tal d´incrementar els nivells de recollida selectiva de paper-cartró, envasos i embalatges i vidre a les àrees d´aportació que hi ha a tota la ciutat.

La campanya, que tindrà una durada de sis mesos, ha estat dissenyada per l´empresa Focus i té un cost aproximat de 60.000 euros.

Les eines comunicatives triades han estat tríptics, cartells, anuncis als mitjans de comunicació local i espectacles de caire lúdic i participatius per tota la ciutat i, específicament, per les fires.

“Fas el mateix amb la teva brossa?”

En total s´han editat 30.000 tríptics, que pretenen fer arribar el missatge a través d´una imatge impactant i absurda acompanyada de la pregunta “Fas el mateix amb la teva brossa?” i la resposta “Separa”.

Les imatges impactants es basen concretament en l´ús inadequat d´electrodomèstics, que són tractats com a contenidors domèstics. Així, apareix fotografiat un tall de xíndria barrejat amb una tovallola a l´interior d´una rentadora, o un uns llibres barrejats amb un peix a l´interior d´una nevera.

Per altra banda, s´ha editat també un altre trítpic amb una enquesta de 10 preguntes sobre qüestions bàsiques del reciclatge que es poden remetre com a informació per a la regidoria de Ciutat Sostenible, però que també tenen una utilitat pedagògica per al que les realitza –donat que figuren les respostes- .

L´espectacle del Mag Selvin

Les accions al carrer es basen en un espectacle lúdic protagonitzat per un mag, el Mag Selvin, que es programarà gratuïtament als centres cívics, centres educatius i altres equipaments municipals. L´espectacle porta per títol “Eco-diver” i en ell s´expliquen de manera participativa els avantatges de la recollida selectiva de la brossa a les llars a través de jocs de mans i trucs de màgia.

D´una altra, en el marc de diverses fires que s´exposen a la ciutat, tindrà lloc un espectacle itinerant titulat “Residus”, on diversos personatges relacionats amb els residus mantenen una pugna amb l´objectiu de poder ser separats i reciclats.


En total es realitzaran (al llarg dels caps de setmana compresos entre els mesos d´octubre de 2002 i abril del 2003) 20 actuacions de l´espectacle Eco-diver del Mag Selvin, i 4 cercaviles. L´acte inaugural de la campanya tindrà lloc al Parc de Cerdanyola durant el matí del proper diumenge 13 d´octubre, i inclourà la representació d´ambdós espectacles.