La població del Maresme augmenta un 1,2%, segons dades oficials de l’INE

L’1 de gener de 2007, la comarca del Maresme tenia una població de 414.081 habitants, segons les dades oficials publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Això representa un increment percentual de l’1,2% respecte a les xifres que va publicar la meteixa font l’any anterior.


La població del Maresme continua creixent, tot i que ho fa a un ritme menor que en anys anteriors. Mentre les dades de l’any passat apuntaven un augment del 2,7%, les darreres publicades per l’INE indiquen un creixement del 1,2% en relació al 2006. Aquest percentatge es tradueix en un increment real de 4.956 persones.

El creixement de la població ha estat diferent en el territori. Els municipis que han experimentat un augment d’habitants més destacat han estat Sant Cebrià de Vallalta (el 7%), Palafolls (el 6,3%), Tordera (el 4,4%), Dosrius (el 4,2%) i Montgat (el 3,7%). En canvi, Premià de Dalt, Premià de Dalt i Alella experimenten un creixement negatiu. Els dos municipis primers perden un 1% de població i Alella un 0,2%.

Un cas que crida l’atenció és Òrrius. Les dades de l’INE li atorguen un creixement del 65,1%. Aquest percentatge però,  no és del tot real. Obeeix a l’actualització recent dels registres de l’ajuntament, fet que havia ocasionat que en anys anteriors se li haguessin comptabilitzat  recomptes de població a la baixa.

  • Per accedir a l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme sobre les dades de població a 1 de gener de 2007,  
  • Per consultar l’històric de dades de població del Maresme, Cliqueu aquí