La segona edició de la Fira Habitàclia Maresme comença divendres

Avui dilluns, 15 d’abril, la presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró, Pilar Gonzàlez-Agàpito, ha presentat la Fira Habitàclia Maresme 2002, que tindrà lloc a Mataró, al recinte firal del Nou Parc Central, del divendres 19 d’abril al diumenge 21 d’abril.

La Fira Habitàclia va néixer l’any passat amb l’objectiu de donar a conèixer el producte immobiliari, de Mataró i comarca, i els serveis complementaris que es mouen al voltant de l’habitatge, i també la seva rehabilitació o remodelació, convertint-se en la fira referent del sector immobiliari a la comarca.


Per altra banda, també s’ha tingut en compte que des de fa uns deu anys, s’està donant un desplaçament d’habitants de Barcelona a favor de l’àrea metropolitana i els seus entorns. El Maresme ha estat una de les comarques amb més demanda d’habitatge, una de les comarques preferides escollida bàsicament per la qualitat de vida que ofereix: serveis de tot tipus a l’abast, excel˙lent comunicació amb Barcelona i la resta de Catalunya, a més d’estar envoltada d’un entorn natural i paisatgístic destacable.

Aquesta edició, la fira ocupa un espai de 1.381 m2 on s’hi instal˙laran 75 expositors, 13 més que l’any passat, de diferents procedències: Barcelona, Baix Maresme, Alt Maresme , Mataró, Vallès i del Barcelonès.Ámbit de la Fira Habitàclia 2002


La fira es divideix en tres sectors:

1- Oferta immobiliària:
{.d}- Promocions immobiliàries

— Venda i lloguer de pisos nous i de segona mà

— Operacions urbanístiques al front marítim {.d}

2- Oferta de serveis complementaris:
{.d}- Productes financers per a l’adquisió d’habitatges

— Assegurances de la llar i construccions

— Publicacions immobiliàries i portal immobiliari

— Tractament d’humitats

— Serveis de seguretat {.d}

3- Oferta de materials i instal˙lacions:
{.d}- Revestiments, banys, cuina, lavabos i il˙luminació

— Portes, canalitzacions, calefacció i altres. {.d}

El certamen posa en contacte directe el consumidor amb aquesta extensa oferta, facilitant d’aquesta manera la informació i la comunicació entre l’oferta i la demanda, simplificant al visitant l’assessorament que desitgi.

Dins d’aquesta oferta, l’Ajuntament oferirà en el seu estand una maqueta de la futura nova façana marítima. Així, els visitants podran apreciar de primera mà les actuacions que s’estan portant a terme en el front marítim: Entorns de la Ronda Barceló, sector de Marina de Llevant i el del Cafè de Mar i la Cooperativa Agrària.

I també, mitjançant un disc compacte interactiu, es podrà veure amb simulació com quedaran definitivament totes aquestes actuacions urbanístiques.

A més, amb motiu de la fira es farà una conferència i una ponència tècnica:

– Dimarts, 16 d’abril, a les 19 hores a la sala d’actes de Cant Palauet: “Noves dinàmiques d’urbanisme, habitatge i localització residencial: efectes socials i mediambientals”, a càrrec d’Agustí Borrell, arquitecte i promotor i president de la comissió tècnica de l’APCE (Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de la província de Barcelona), i d’Ivan Muñiz, professor d’Economia Aplicada de la UAB. La conferència es farà en el transcurs de la presentació de l’Informe de Conjuntura Socioeconòmica de Mataró.

– Divendres, 19 d’abril, a les 17,30 hores a la sala d’actes de Caixa Laietana: ponència tècnica sobre la “Llei d’Urbanisme”, a càrrec de Judith Guifreu, professora de Dret de la UAB.

L’horari de la Fira Habitàclia Maresme 2002 serà de divendres a diumenge d’11 a 14 hores i de 16 a 21 hores.