Les víctimes de violència masclista de l’Àrea Bàsica del Maresme podran disposar d’un servei de telelocalització

El Consell Comarcal del Maresme amplia els serveis adreçats a les dones víctimes de violència masclista a partir de la seva adhesió al servei telefònic d’Atenció i Protecció per a Víctimes de Violència contra les dones (ATENPRO).

Les dones dels 25 municipis que formen part de l’Àrea Bàsica del Maresme (els de menys de 20.000 habitants) que pateixen aquesta xacra podran disposar d’un dispositiu mòbil amb geolocalització permanent. Prement un botó podran contactar els 365 dies de l’any i a qualsevol hora amb personal especialitzat preparat per donar resposta a les seves necessitats i, si la situació ho requereix, mobilitzar els recursos personals i materials necessaris (cossos i forces de seguretat, recursos sanitaris…).

Seran els serveis socials municipals, sota la coordinació de Consell Comarcal, els que -després de valorar la situació de cada víctima- podran fer la sol·licitud d’aquest dispositiu que ajuda les dones a sentir-se segures i acompanyades mentre dura el procés que els permeti posar fi a la situació de violència i recuperar-se de la situació viscuda. La tramitació també la pot fer el Consell Comarcal per a aquelles dones que prefereixin que sigui l’administració comarcal la que faci el seguiment del seu cas.

ATENPRO és un servei finançat amb els pressupostos generals de l’Estat que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) posa a disposició de les entitats locals per ajudar a protegir els drets de les dones i combatre les violències masclistes. Creu Roja és l’entitat que presta el servei.

El Consell Comarcal del Maresme s’hi ha adherit per facilitar que aquest important recurs pugui arribar a les víctimes que viuen en algun dels municipis de menys de 20.000 habitants del Maresme