Lliurats els premis del III Concurs de relats breus per la diversitat sexual i de gènere en un acte reivindicatiu per la igualtat de drets

Literatura i reivindicació es van donar cita divendres passat a Arenys de Mar on aquest any es va fer l’acte de lliurament de premis del III Concurs de relats breus per la diversistat sexual i de gènere del Maresme.

L’acte organitzat amb la col·laboració de l’ajuntament d’Arenys de Mar i de l’entitat arenyenca Jovent Dissident va comptar amb la presència de Xavier Florensa, director de Polítiques LGTBI del Departament d’Igualtat i Feminismes, la consellera de Drets i Serveis a les Persones , Marta Paset, la consellera de Cultura Marta Rovira i la regidora d’Igualtat de l’ajuntament d’Arenys de Mar, Marta Serrano, entre d’altres autoritats. Així com de l’antropòleg i activista queer Ignacio Elpidio Dominguez.

Totes les intervencions van tenir un marcat to reivindicatiu i de denúncia de les discriminacions que a hores d’ara encara pateixen les persones LGTBIQ+. “No podem tolerar que hi hagi persones discriminades en espais públics, en l’àmbit laboral o dins de les seves llars per ser qui són” va dir la consellera Marta Paset tot afegint que “cal fer pinya i multiplicar els esforços per sembrar consciència i consgtruir una comarca respectuosa amb les diversitats de tota mena“.

Xavier Florensa va posar en valor la xarxa SAI (Servei d’Atenció Integral LGTBI+) tot indicant que Catalunya, que va ser pionera en el desplegament de polítiques LGTBI, ara ha d’aprovar una llei per garantir els drets de les persones trans.

El concurs literari

El concurs literari de relats curts per la diversitat sexual i de gènere és una iniciativa, a instàncies del teixit associatiu, del Consell Comarcal del Maresme que vol normalitzar la diversitat sexual i de gènere a partir de la literatura.

El jurat format per la presidenta de l’associació Planeta Lletra, Mònica Ruiz; l’escriptora maresmenca Mar Rubio; el membre de l’associació Amunt LGTBI, Guiu Muns; i per Ainhoa Villamor de l’associació LGTBI de Sant Andreu de Llavaneres, ha destacat que aquesta tercera edició del Concurs ha estat molt renyida tota vegada que tots els relats presentats plantegen temes molt reals i propers.

El vilassarenc Rubén Musoles Roca ha estat doblement guardonat. S’ha endut el primer i el tercer premi i la mataronina Montserrat Pérez Martínez qui ja va obtenir el primer premi a l’edició de 2021 i el segon al 2022 ha estat novament guardonada amb el segon premi.

Relats premiats:

1er premi: Focs d’artifici de Rubén Musoles

2n premi: Nos casamos de Montserrat Pérez

3er premi: Soñar bonito de Rubén Musoles