Home Medi Ambient i Canvi Climàtic Agència comarcal de l’energia (ACE)
Agència comarcal de l’energia (ACE)
Agència comarcal de l’energia (ACE)

L´Agència Comarcal de l´Energia (ACE) té com a objectiu principal promocionar l´eficiència energètica i l´ús de les energies renovables als ajuntaments de la comarca i a la població en general.

Llegeix més

Un dels eixos fonamentals de la nostra actuació és ajudar a incrementar la capacitat de gestió dels ajuntaments sobre el seu consum energètic per tal de definir estratègies locals per a la prevenció, mitigació i adaptació al canvi climàtic.La prevenció del canvi climàtic a nivell local la centrem en cinc punts fonamentals:

  • Estalvi energètic
  • Ús mes eficient de l´energia que es consumeix
  • Increment del pes de les energies renovables
  • Integració de les actuacions per millorar la mobilitat
  • Utilització de mecanismes per a la neutralització de CO2

El servei realitza estudis energètics per optimitzar la utilització dels recursos tant a nivell local com comarcal. Dissenya i executa per encàrrec dels ajuntaments projectes que prioritzin l’eficiència energètica, i coordina la sol·licitud de subvencions en matèria d’aprofitament i estalvi energètic, tant sigui a nivell municipal com supramunicipal o de ciutadans a títol privat.

Promou, a més, l’adopció de sistemes de gestió energètica informatitzada als ajuntaments i presta assistència tècnica en matèria d’energia, fomentant activament la utilització de les energies renovables en totes les poblacions de la comarca.

Tots els ajuntaments de la comarca i persones particulars interessades en aquestes temàtiques poden ser usuaris de l’ACE

Responsable técnic: Olga Safont Responsable politic: Olga Safont
CONTACTE: A/e: consum@ccmaresme.cat
TEL: 93 741 16 16 (centraleta) WEB: www.ccmaresme.cat
HORARI D’ATENCIÓ AL PÚBLIC: Cal demanar cita prèvia

Els canvis climàtics han existit des de l’inici de la història de la Terra, han estat graduals o abruptes i s’han causa de causes diverses, com les relacionades amb els canvis en els paràmetres orbitals, variacions de la radiació solar, la deriva continental, períodes de vulcanisme intens, processos biòtics o impactes de meteorits. El canvi climàtic actual és antropogènic i es relaciona principalment amb la intensificació de l’efecte hivernacle a causa de les emissions industrials procedents de la crema de combustibles fósiles.