Notes històriques i geogràfiques sobre Caldes d’Estrac

 

ALCALDE: Josep Maria Freixas i Molist PARTIT: PSC GOVERN: PSC OPOSICIÓ: CiU ADREÇA: Plaça de la Vila, s/n C.P.: 08393 TEL.: 93 7910005 FAX: 93 7910503 EXTENSIÓ (Km2): 0.7 HAB. :2.448 (any 2004)  
caldese@diba.es
Web de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac
___________________________________________________________ Caldes d’Estrac és una bella població situada arran de mar i envoltada de turons coberts de pinedes. Va ser pionera de l’activitat turística a Catalunya, iniciada a final del segle passat. La seva infrastructura turística és excel·lent i té el balneari termal del qual ragen les aigües de 39°; a la seva composició, hi intervenen clorur sòdic, carbonats sòdic i càlcic i sulfats diversos. El balneari termal està situat al peu de l’Ajuntament i al costat de la riera.
El visitant, per gaudir de les seves vacances, disposa de tot tipus d’instal·lacions per a la pràctica del seu esport favorit: tennis, equitació i tota mena d’esports marítims com pesca, esquí aquàtic, wind-surf Així mateix pot gaudir de parcs urbans des d’on frueix d’esplendoroses vistes sobre el mar i la vila. La població es reparteix entre la Vila vella i la Vila nova. La primera està escampada pel turó de Caldes i pels voltants hi ha dues torres de guaita, la Torre Busquets i la Torre Verda (segle XVI), que constituïen la defensa del rodal davant del perfil de la pirateria. La Vila nova té un nucli antic originari del segle XVIII; aquí va ser on construiren les primeres cases dels estiuejants, de les quals Can Nadal ha quedat com a símbol. Al passeig del Mar i al passeig dels Anglesos es bastiren molts xalets d’estil modernista i noucentista de la burgesia catalana que hi estiuejava des del primer quart de segle.