Notes històriques i geogràfiques sobre Malgrat de Mar

 

ALCALDESSA: Conxita Campoy i Martí PARTIT: PSC GOVERN: PSC, CiU, PP OPOSICIÓ: ERC, ICV-EA ADREÇA: Carme, 30 C.P.: 08380 TEL.: 93 7653300 FAX: 93 7610993 EXTENSIÓ (Km2): 9.1 HABITANTS: 16.162 (any 2004)  
correu@ajmalgrat.es
Web de l’Ajuntament de Malgrat
Malgrat de Mar està situat al nord-est de la comarca, al límit amb la Selva, a mig camí entre Girona i Barcelona, s’insereix en la zona litoral del delta de la Tordera. El relleu ve condicionat per les darreres estribacions de la serralada litoral. Pinedes, alzinars i garrigues. Malgrat ha estat una població tradicionalment agrícola on s’hi manté una agricultura d’horta, al Pla de Grau i al Pla de Pineda. Però també ha tingut una considerable activitat de comerç marítim i, a partir del segle XIX, una important activitat industrial.
El turisme és un element econòmic prou notable (hotels, càmpings, apartaments) que s’ubica sobretot a la façana marítima. L’atractiu turístic ve marcat per les extenses platges i per la diversitat d’espais dins del terme municipal, com ara la desembocadura de la Tordera, els camps de conreu, el casc antic, la zona de muntanya a tocar…, així com per l’oferta lúdica que s’intensifica durant els mesos d’estiu.