Nou increment de l’atur al Maresme. La taxa d’atur ja frega el 17%

 

La xifra de persones desocupades continua creixent al Maresme. Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, 38.688 maresmencs i maresmenques cerquen feina, 594 més que el mes d’octubre. Aquest increment situa la taxa d’atur a la comarca en el 16,92%.

El Maresme segueix un ritme d’ocupació diferent al de la província de Barcelona i a la del conjunt de Catalunya. Durant el mes de novembre, la comarca ha registrat un increment de l’1,56%, un percentatge molt superior al registrat al conjunt de Catalunya (0,02%) i al de la província de Barcelona que ha aconseguit reduir la seva xifra de persones en atur en un 0,08%.

En el conjunt de la comarca es continua notant la dependència laboral del sector serveis que és el que concentra gairebé la totalitat de l’increment de la xifra d’aturats. En concret, aquest sector ha generat 626 nous desocupats el mes de novembre; 16 nous inscrits a les oficines d’ocupació provenen de l’agricultura i 48 es declaren sense ocupació anterior. La part positiva és la reducció de persones aturades a la construcció (-61) i a la construcció (-35).

Els municipis on hi ha hagut un increment més accentuat de l’atur han estat Calella (145 nous aturats), Malgrat de Mar (169) i Pineda de Mar (133). Per contra, 11 municipis han rebaixat el seu nombre de ciutadans en situació d’atur: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Cabrils, Montgat, Òrrius, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Pineda de Mar encapçala el rànking amb la taxa d’atur més alta (el 22,88%). Li segueixen Mataró amb el 20,99% i Tordera amb el 19,89%. Es mantenen per sota del 10%: Alella (9,47%), Cabrera de Mar (8,87%), Cabrils (9,62%), Sant Vicenç de Montalt (9,42%), Teià (8,88%) i Tiana (9,42%).

Podeu ampliar informació, consultant el Report d’Atur del mes de novembre elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local: