Pastís Tatin de tomàquet

Descripció

Recepta facilitada pel restaurant Botavara, VILASSAR DE MAR

Aquest pastís Tatin és perfecte per a acompanyar peixos (ideal per al bacallà), carns blanques i formatges. El podeu harmonitzar amb el vi escumós de Qualitat, Rosal Brut (2008), varietat garnatza negre, celler Alella Vinícola, DO Alella.

Ingredients

400g de pasta de full
8-10 tomàquets pera
100g de ceba confitada
farigola fresca sal pebre oli d’oliva

Elaboració

Netegem els tomàquets, els escaldem 15 segons i els refredem amb aigua i gel per treure’n la pell. Els tallem per la meitat i els traiem les llavors amb una cullereta.

Els deixem escórrer uns 10 minuts per treure l’excés d’aigua.
Cobrim un motllo rodó amb paper de forn. Hi posem els tom`quets amb l’obertura cap amunt i hi escampem la ceba confitada per sobre, fulletes de farigola, un rajolí d’oli verge, sal i pebre.

Ho cobrim tot amb la pasta de full, reforçant les vores del motlle. Ho punxem amb una forquilla i ho posem al forn a 200º uns 4 minuts. Ho deixem temperar i li donem la volta amb l’ajuda d’un plat. Traiem el paper de forn i ho servim al moment.

Restaurant

Botavara, VILASSAR DE MAR