Per Nadal i Reis, regala joguines inclusives

Arriba l’època de l’any en què es fan més regals, principalment a la mainada, un moment que es pot aprofitar per reforçar el seu creixement personal lluny d’estereotips. Amb aquest objectiu, el Consell Comarcal i ajuntaments del Maresme conviden les famílies a apostar decididament per aquell regal que ajudarà l’infant a desenvolupar la seva creativitat dins del marc de la diversitat present a la nostra societat.

Les joguines també formen part de l’aprenentatge i poden contribuir a construir una base sòlida en una societat més justa, comprensiva i allunyada de les discriminacions.

És per això que oferir joguines amb una perspectiva en diversitat, sense imposar rols de gènere, és crucial per fomentar el creixement dels infants de manera justa i equitativa. Aquestes joguines no només estimulen la creativitat i la imaginació, sinó que també ensenyen la mainada a apreciar la diversitat en totes les seves formes.

En allunyar-nos dels rols de gènere preestablerts, els oferim l’oportunitat d’explorar els seus interessos genuïns sense limitacions arbitràries i estereotipades.

En aquesta recopilació feta per l’Institut Català de les Dones, trobareu propostes per regalar diversitat, igualtat i llibertat.