Premià de Mar inaugura l’Oficina del Comerç

D’ençà que es va tirar endavant el Pla de Dinamització Comercial un dels objectius més importants era poder dotar al comerç premianenc d’una oficina tècnica que marques el ritme de treball i les accions a desenvolupar pel que fa a la dinamització del comerç premianenc.


L’oficina tècnica, inaugurada el passat 18 de novembre, es troba situada a les dependències de l’Àrea d’Atenció al Ciutadà al carrer Unió 40, aquesta ubicació s’ha decidit per facilitar l’accés dels comerciants als serveis ja que és un carrer molt cèntric. L’horari d’atenció als comerciants serà de dilluns a divendres de 9 a 13h o per telèfon al 93 741 74 04.

L’Oficina desenvoluparà la seva tasca en quatre eixos principals: la dinamització del comerç local, l’assessorament individualitzat, la formació i les ajudes i subvencions.

Pel que fa a la dinamització del comerç local, des de l’Oficina del Comerç es gestionarà el pla anual d’actuacions comercials, botiga al carrer, campanyes de rebaixes, nadal, carnaval, etc, campanyes concretes de
promoció, setmana de la moda i totes aquelles accions d’imatge i màrqueting de ciutat que busquin fer una promoció positiva del comerç.

L’àmbit de l’assessorament individualitzat està dirigit a resoldre i aconsellar sobre aquelles gestions que cada comerciant vulgui consultar relacionades amb qualsevol aspecte del seu negoci. La formació passa per la confecció de programes de cursos i jornades tècniques, que tant poden
servir per conèixer nous sistemes de vendes com experiències d’altres zones on s’apliquen polítiques de promoció del comerç urbà.

Finalment, l’Oficina del Comerç disposarà d’informació adequada per assessorar sobre la sol·licitud de subvencions i ajudes que les administracions posen a l’abast del sector del comerç.

L’Oficina de Comerç està integrada per dos professionals de
l’assessorament comercial que, al mateix temps, estan recolzats per una Comissió Tècnica de Treball formada pel gerent dinamitzador de l’Oficina de Comerç, un tècnic de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, un tècnic d’Urbanisme i tècnics de Cultura i Promoció de la Ciutat. Aquesta comissió
és totalment tècnica i depèn de la Comissió de seguiment del Pla de Dinamització on intervenen representants dels comerciants i responsables polítics.

L’Oficina de Comerç ja ha començat una campanya de difusió entre els botiguers premianencs per donar a conèixer els seus serveis.