Recuwatt vol consolidar-se com la trobada professional de valorització energètica de residus del Sud d’Europa

El Congrés se celebrarà els dies 16 i 17 d’octubre

 

Després de l’èxit de les dues edicions anteriors, tant pel nombre d’assistents (més de 400) com pel volum d’entitats públiques i privades col•laboradores (40 entitats nacionals i internacionals), el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme juntament amb l’Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, estan ja organitzant la 3a edició del Congrés RECUWATT (www.recuwatt.com). Aquesta nova edició, que també compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme, té com a objectiu consolidar Recuwatt com la trobada professional de referència al sud d’Europa sobre valorització energètica de residus.

El Congrés tindrà lloc els propers 16 i 17 d´octubre de 2014, mantenint la seva freqüència biennal. El lloc de celebració tornarà a ser l’Auditori del Tecnocampus de Mataró. Com en edicions anteriors, el Congrés pretén recollir els aspectes de major interès actual en el sector, amb un abast tant nacional com internacional. Així es confirma amb la presència prevista de prestigiosos ponents de referència procedents de diferents punts de la geografia mundial.

Així mateix, gràcies a la col•laboració amb diferents entitats acadèmiques i del món científic (Academic Partners) es visualitzarà la relació amb el món de la investigació. Des del comitè organitzador es pretén en aquesta edició donar més rellevància a les oportunitats de negoci  i networking, així com a la internacionalització de l’esdeveniment, amb especial atenció als països d´Amèrica Llatina. La conferència plenària es centrarà en l´actitud personal per afrontar els moments i situacions difícils, com el que viu el sector de la generació d´energia a partir de residus.

Com a novetat per a aquesta edició s´ha organitzat un seminari/workshop internacional titulat “Advancing Sustainable Waste Management Worldwide. The Case of Catalonia/Maresme”, organitzat en col•laboració amb l´Earth Engineering Center (EEC) of the Columbia University i el WTERT (Waste-to-Energy Research and Technology Council) Greece/SYNERGIA, centrat en les tecnologies d´avantguarda per a la gestió sostenible de residus i la seva potencial aplicació. El seminari tindrà lloc a Mataró els dies previs al Congrés, del 13 al 15 d´octubre, i inclourà visites tècniques a instal•lacions de tractament mecànic-biològic i valorització energètica d´última generació.

La valorització energètica de residus constitueix una via de gestió complementària a la del reciclatge material previ i ha de ser prioritària a qualsevol activitat d´eliminació a través d´abocador, tal com estableix actualment la legislació europea i espanyola, i com s´evidencia de cara al compliment dels ambiciosos objectius de la UE plantejats per la Comissió per al 2030. Així es constata a través de les més de 400 instal•lacions en funcionament actualment a la UE.