Seminari sobre l’empadronament i la gestió del fet migratori


El Consell Comarcal del Maresme acollirà el proper dijous, 27 de maig, un seminari sobre el l’empadronament de les persones immigrades que ha organitzat la Secretaria per a la Immigració amb l’objectiu de donar a conèixer el marc normatiu que regula els processos d´empadronament de les persones immigrades, facilitar la identificació de les situacions pràctiques que més freqüentment dificulten la seva aplicació i proporcionar un conjunt de criteris compartits per tal de disminuir les situacions d´heterogeneïtat sobre l´empadronament de les persones immigrades.


El seminari, adreçat a responsables polítics dels ens locals, secretaris dels ajuntaments i tècnics/ques del padró dels ajuntaments, serà inaugurat per la consellera delegada de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme, Neus Serra i per la consellera comarcal de Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Marta Planas. El Secretari per a la Immigració, Oriol Amorós i l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron seran els encarregats de cloure el seminari. PROGRAMA: {.C}10h.- Benvinguda a càrrec de Neus Serra, consellera delegada de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme i de Marta Planas consellera comarcal de Polítiques d´Igualtat del Consell Comarcal del Vallès Oriental.
-10.30h.- Informe del Síndic de Greuges sobre l´empadronament d´immigrants a Catalunya, a càrrec d’Alexandra Solà, assessora del Síndic de Greuges de Catalunya.
-11.00h.- Descans
-11.30h.- Taula rodona: “Potencialitats i limitacions de l´empadronament” amb les intervencions de: Natàlia Caicedo, investigadora de l´Institut de Dret Públic (UB) i Mireia Farré, demògrafa de l’Institut d´Estadística de Catalunya (IDESCAT).
-12.30h.- Taula rodona: “Criteris bàsics d´actuació” amb les intervencions d’Olga Jiménez, comissionada de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell-Federació de Municipis de Catalunya i de Jordi Serra, Associació Catalana de Municipis i Comarques.
-13.30h.- Cloenda a càrrec d’Oriol Amorós, Secretari per a la Immigració i Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró.