Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme

Vols fer una estada en un altre país?  


Tens tot un ventall d’opcions i possibilitats al teu abast. Entre d’altres, destaquem les següents:  • Realitzar estudis a l’estranger.

  • Treballar amb una feina qualificada o no qualificada, de curta o de llarga durada, en un país o sector concret, etc.

  • Realitzar estades amb beques de pràctiques o investigació.

  • Realitzar estades solidàries i de voluntariat (voluntariat europeu, camps de treball, etc.)

  • Participar en projectes juvenils (intercanvis, formacions internacionals, etc.)


Què trobaràs al servei de mobilitat internacional?  • Informació, orientació i assessorament sobre les opcions que tens al teu abast per fer una estada en un altre país. Pots rebre informació personalitzada a l’Assessoria Presencial, on una professional especialitzada en mobilitat internacional per a joves t’atendrà de forma individual i t’orientarà perquè puguis concretar i donar forma al teu projecte de mobilitat. També rebràs informació dels aspectes més transversals i pràctics de la mobilitat en un país concret (visats, DNI, allotjament, prestació d’atur, seguretat social, impostos, xarxes de suport, etc.).

  • Oferta periòdica de tallers i formacions grupals sobre temes concrets relacionats amb la mobilitat internacional dels i les joves.

  • Butlletí Mensual de Mobilitat Internacional jove, perquè puguis disposar de forma periòdica de notícies i informacions de projectes i oportunitats concretes per fer una estada en una altre país. 


Com pots accedir al Servei?

Et deixem les dades de contacte del PIJ del teu municipi per si vols ampliar informació, resoldre algun dubte, demanar dia i hora per l’assessoria, inscriure’t a un taller…També pots situar-te una mica més en tot aquest món, fent un volt per aquest recull de webs que hem seleccionat i visitant el nostre Facebook.

El servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme és un projecte impulsat pels ajuntaments Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar amb el suport i coordinació del Consell Comarcal del Maresme.