Simulacre d’incendi a l’Institut Cristòfol Ferrer de Premià de Mar

Els alumnes de l’institut Cristòfol Ferrer de Premià de Mar participaran demà dimarts, dia 10 de desembre, en un simulacre d’incendi on prendran part també totes les forces de seguretat involucrades en aquests tipus d’acció. El simulacre té l’objectiu de veure quina és la capacitat de resposta dels diferents cossos d’emergències i el funcionament dels sistemes d’avís de l’institut.


Aquesta experiència és innovadora al municipi on, per primer cop, es posarà en pràctica un simulacre d’incendi.
Serà demà dimarts dia 10 de desembre a les 4 de la tarda quan començarà la “funció”: el director farà les trucades pertinents com si es tractés d’un cas real i acudiran a l’indret tots els cossos d’emergència que han d’intervenir en un cas com aquest: bombers, Policia Local, Guàrdia Civil i Creu Roja. A més donarà avís als alumnes i professorat, mitjançant l’alarma, perquè abandonin les instal·lacions.

L’institut Cristòfol Ferrer es troba al carrer Rafael Casanova de Premià de Mar.

Tot i que per normativa tots els centres del país han de fer simulacres d’evacuació periòdicament, des de l’Ajuntament s’ha pensat de fer d’aquest un cas especial, i examinarà més coses al marge de la celeritat del Centre
a l’hora de treure al carrer tots els alumnes, com ara marcar els temps de resposta i d’actuació (possible tall de carrers, atenció a les víctimes i damnificats, etc) dels cossos d’emergència.

Tota la informació que es reculli del simulacre es contrastarà amb els protocols del Pla Bàsic d’Emergència, que té el municipi, per a comprovar la seva eficàcia.

Servei de Premsa: 93 741 74 28 / 74 12. 659 59 24 53 cruzcj@diba.es