Una exposició itinerant sobre les deixalleries visita sis pobles del Maresme

Una exposició sobre la problemàtica dels residus i l´ús de les deixalleries, propietat de la Diputació de Barcelona, visita des d´aquest mes diferents municipis de la comarca en el marc de la campanya de sensibilització sobre la recollida selectiva impulsada pel Consell Comarcal del Maresme, Tria! maresme+net.
La mostra ofereix informació general sobre els residus i la problemàtica dels embalatges, explica què és i per a què serveix una deixalleria i què es pot fer a favor de la revalorització i la minimització dels residus.
L´exposició consta de set caixons retroiluminats de mida 1´20m x 1´20m, amb informació incorporada mitjançant plafons adosats. A més, un pannell informa a cada municipi sobre on es troba la deixalleria més propera. Aquesta activitat es va oferir, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i dintre del marc de Tria! maresme+net, als municipis que formen part de la campanya i tenen a prop alguna deixalleria. La mostra va començar la seva itinerància a principis d´aquest mes i ja ha visitat els municipis d´Argentona i Cabrils. Des d´avui es pot veure a Pineda de Mar, on romandrà fins el 29 de setembre. L´exposició està instal·lada al costat de la zona esportiva de Can Xaubet, on està previst que prop de 700 escolars de Pineda la visitin en els propers dies. A l´octubre, la mostra visitarà Arenys de Mar (1 a 6 d´octubre), Malgrat de Mar (8 a 16 d´octubre) i Caldes d´Estrac (22 a 31 d´octubre). La campanya Tria! maresme+net es va posar en marxa el passat febrer, amb l´objectiu de millorar els resultats del servei de recollida selectiva del vidre, del paper i elcartró i dels envasos i embalatges lleugers que el Consell Comarcal del Maresme gestiona a 27 municipis (tots excepte Mataró, Montgat i Tiana). Dissenyada i implementada per la Fundació EcoMediterrània, la campanya té un cost de 90.000 €. Les diferents actuacions previstes (concursos, difusió de material de campanya, exposicions, etc.) es prolongaran fins el febrer de 2003.