V Setmana de l’emprenedoria al Consell Comarcal del Maresme

El Consell Comarcal del Maresme celebra de l’1 al 5 d’octubre la Setmana de l’Emprenedoria. Cada dia s’han programat tallers de formació adreçats als emprenedors i emprenedores que estan pensant iniciar una activitat econòmica i també per aquells que ja la tenen en funcionament i li volen donar una nova empenta. Els tallers són gratuïts i les places limitades.


Idees, creativitat, negoci, marketing, pla d’empresa, finançament… són conceptes directament relacionats amb l’emprenedoria, amb la creació d’una nova activitat econòmica, amb la seva consolidació i/o amb un obligat canvi de rumb del negoci. Des del Servei d’emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme s’ha volgut donar suport formatiu als emprenedors i emprenedores de la comarca en aquests aspectes tant vitals per a les activitats econòmiques.

Amb aquest objectiu s’ha programat la cinquena edició de la Setmana de l’Emprenedoria. S’ofereixen 6 tallers formatius que intentaran donar respostes a aquelles inquietuds i necessitats que més sovint plantegen les persones que visiten el Servei comarcal d’emprenedoria.

SETMANA DE L’EMPRENEDORIA AL MARESME
DATES CURS FORMADORS INSCRIPCIONS

1 d’octubre

de 10:00h a 12:00h

Creativitat i Generació d’idees


L’objectiu és aconseguir que els problemes que es presenten en el dia a dia es converteixin en una font de millora, mitjançant l’ús de la creativitat i la innovació. Innovar és l’únic camí possible cap a un futur diferent i un present millor.

Santi Jañez

 

Cal emplenar el

FORMULARI

que trobareu

CLICANT AQUÍ

 


 

 
 

2 d’octubre

de 10:00h a 12:00h

Tres habilitats claus per l’emprenedor: comunicació, lideratge i gestió del tempsTenim una idea, tenim un negoci. Hem de ser capaços d’explicar-la i d’inspirar confiança als altres: clients, bancs, empleats, etc. Assolir una bona capacitat de comunicació i desenvolupar el vessant de líder és vital per aconseguir aquest objectiu. A més, ser el teu propi cap té alguns avantatges, però la gestió del temps depèn de tu mateix. Aconseguir l’èxit dependrà de com organitzis un recurs escàs com és el teu temps. En aquesta xerrada proporcionarem les claus per a desenvolupar aquestes tres habilitats clau per a l’emprenedor/a.

David Prieto

 

3 d’octubre

de 10:00h a 13:00h

  • El Pla d’Empresa
  • Ajudes i Subvencions

En aquesta sessió s’explicarà els diferents apartats que té un Pla d’Empresa i la seva utilitat com a eina professional davant tercers per aconseguir finançament i per valorar la viabilitat del projecte. També s’explicaran els ajuts i subvencions que es tramiten des del Servei d’emprenedoria del Consell Comarcal i on cercar-les

Jordi Vizcaino i

Natàlia Montoya

 

4 d’octubre


Se 9:30h a 12:00h

Com fer negoci amb les Xarxes Socials

L’objectiu d’aquesta sessió és conèixer i saber utilitzar les xarxes des del vessant empresarial i detectar quines poder ser les més efectives per la teva empresa. La col·laboració empresarial, el netwoeking, el facebook, el twitter i moltes més, són un exemple d’eines útils en el màrketing de la teva empresa

Josep Alberti

 

5 d’octubre


de 10:00h a 12:00h

Dones emprenedores, camí cap a l’èxit

Com emprendre des del punt de vista d’una dona? Crear una empresa és tota una experiència, troba les claus per aconseguir els teus objectius. Pensa idees i des-les realitat, el que t’agrada fer pot ser el teu negoci. Planifica’t i aprofita els teus contactes i les noves tecnoloies. Forma’t, crea el teu Pla de negoci i endavant!


Imma Pulido

 

de 12:30h a 14:30h

Com analitza l’entitat financera a una empresa?

Moltes vegades els emprenedors es desesperen buscant fianançament per als seus projectes, perdent molt de temps preparant documentació, realitzant el Pla d’Empresa…etc. En aquest taller ens explicaran quin anàlisi de risc i avaluació de crèdit realitzen les entitats financeres, quin és el procés d’avaluació creditícia d’una empresa i quines tècnique de negociació s’han d’utilitzar amb els bancs.

Josep Mª Montserrat