Augmenta l’atur femení al Maresme

El Maresme ha registrat un increment de l’atur del 0,27% durant el mes de novembre. Aquest augment de les persones inscrites a les oficines d’ocupació de la comarca com a aturades demandants de feina es concentra en el col·lectiu femení donat que el maculí mostra una lleugera reducció.

En total, al Maresme hi ha 21.717 persones aturades, de les quals 12.535 són dones i 9.182 homes. Les variacions del mes de novembre indiquen un increment del biaix de gènere a l’atur maresmenc que ja arrosegava una forta feminització.

Les dades recollides per l’Observatori de desenvolupament local del Consell Comarcal també mostren que els grups d’edat on s’ha concentrat el repunt intermensual de la desocupació és entre els més joves (fins a 24 anys) i entre les persones que tenen de 45 a 54 anys.

El mapa municipal continua reflectint l’heterogeneïtat del territori. Creix el nombre de persones sense feina a 14 localitats i en baixa a les 16 restants. En termes interanuals, només registren augment de la desocupació 5 poblacions: Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Dosrius, El Masnou i Teià.

Pel que fa a la taxa d’atur, la comarcal se situa en el 10.03% amb un ampli ventall en l’esfera local que oscil·la entre el 4,48% d’Òrrius i el 14,41% de Pineda de Mar.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de novembre elaborat per l’Observatori de desenvolupament local del Consell Comarcal del Maresme: