Descens de l’atur en 20 dels 30 municipis del Maresme

El mes de maig ha deixat un nou descens de l’atur registrat al Maresme, també a la província i al conjunt de Catalunya. En el cas del Maresme, la baixada percentual ha estat de l’1,69% en relació al mes passat i del 0,62% en termes interanuals. Un descens intermensual superior a l’experimentat en el conjunt de la província (-1,57%) i inferior al registrat pel conjunt de Catalunya (-1,85%). En canvi, el descens interanual ha estat menor al Maresme respecte dels dos altres àmbits territorials (-1,61%; -1,58%).

Com és habitual, el Maresme no és un territori homogeni i cada població té un comportament diferenciat. El descens de l’atur s’ha reflectit en 20 dels 30 municipis: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Dosrius, Mataró, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

En total 351 persones menys als registres de les oficines d’ocupació de la comarca i una taxa d’atur registral comarcal del 9,09% en una escala municipal que oscila entre el 4,7%, de Cabrera de Mar i Tiana, i el 12,23% de Tordera.

Tots els sectors econòmics reflecteixen la reducció de l’atur respecte al mes passat, amb major intensitat en els sectors primari (-3,18%) i de serveis (-2,16%), i també en la comprataiva anual. En aquests termes, l’atur en el sector primari ha disminuït un intens 7,12% i ho ha fet un 1,71% l’atur industrial. L’únic grup en què, interanualment, augmenta la desocupació és en el de persones sense ocupació anterior que sumen un 3,80%.

El descens intermensual de l’atur s’ha recollit també en la majoria de seccions econòmiques, mentre que, interanualment, despunten els increments de les seccions d’Energia (21,43%), Informació i comunicacions (20,39%), Activitats artístiques (16,62%), Aigua i sanejament (16,55%) i Activitats de les llars (12,13%).

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de març elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme