El 2010 es tanca amb un lleuger descens de l’atur al Maresme

El mes de desembre es va invertir la tendència a l’alça i el Maresme va aconseguir tancar el 2010 amb un lleuger descens de l’atur, una dada positiva tenint en compte que des del mes de juliol les xifres de persones aturades havien anat augmentat. La disminució, però, és molt minsa i només ha fet baixar la taxa d’atur en un 0,16%, situant-se a nivell comarcal en el 15,47%.


El mes de desembre ha tingut un comportament positiu en matèria d’ocupació i les xifres d’atur han baixat a tot Catalunya, al conjunt de la província de Barcelona i també al Maresme, si bé la tendència a la recuperació de l’ocupació a la comarca ha estat menys perceptible. La reducció de la taxa d’atur al Maresme ha estat del 0,16% mentre a Catalunya ha estat del 0,33% i a la província de Barcelona ha arribat al 0,60%.

Les darreres dades apunten que l’atur afecta a 34.986 maresmencs i maresmenques. Segons l’anàlisi realitzat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la seva incidència entre els homes i les dones és diferent. És el col·lectiu de dones el que té una taxa d’atur més elevada (el 16,84%), però a la vegada, és on el mes de desembre s’ha detectat un major descens de l’atur (197 dones menys) El total de dones que cerquen feina és de 17.068. Entre el col·lectiu masculí, l’atur afecta a 17.918 persones, una xifra que durant el mes de desembre es va incrementar amb 140 nous aturats. La taxa d’atur al Maresme entre el col·lectiu masculí és del 14,36%.

Per sectors, el que ha generat més ocupació ha estat el dels serveis i el de les persones sense ocupació anterior (SOA), seguit de la indústria i l’agricultura. En canvi, la construcció ha continuat generant atur.

Fent l’anàlisi per grups d’edat, la reducció de l’atur es concentra en els joves (dels 16 als 29 anys). En canvi, a partir dels 30 anys es continuen perdent llocs de treball.

Per municipis, la disminució del nombre d’aturats s’ha detectat a la meitat de municipis de la comarca: Alella, Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Dosrius, Malgrat de Mar, Mataró, Montgat, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Tiana i Vilassar de Mar. A la resta es detecta un lleuger ascens i Sant Andreu de Llavaneres no experimenta cap variació.

Podeu ampliar la informació, consultant el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme:

 

També podeu consultar l’històric de dades, clicant aquí