L’atur al Maresme continua creixent i situa la taxa de desocupació en el 15,5%

  


El mes de novembre ha tornat a deixar males noticies al Maresme pel que fa a l’evolució de l’atur. Segons les dades facilitades per l’
Observatori de Desenvolupament Local
del Consell Comarcal, durant el mes de novembre la xifra de persones sense feina s’ha incrementat en 976 i la taxa d’atur s’ha situat en el 15,5% de la població activa.


Novembre s’ha tancat amb un rècord de persones aturades al Maresme. Concretament 34.981. Aquesta xifra situa la comarca en una taxa de desocupació del 15,5%, per sobre de la de la província de Barcelona que s’ha estabilitzat en el 14,11% i de la mitjana de Catalunya que, tot i haver crescut un 0,2%, és del 14,16%. Segons publica l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme en el Report d’atur corresponent al mes de novembre, la desocupació ha crescut més entre el col·lectiu d’homes que entre el de dones. Del conjunt de persones aturades, 18.073 són homes i 16.908 dones. Tot i els nombres absoluts, la taxa percentual d’atur femení és superior a la del masculí. Entre les dones és del 17% i entre els homes del 14,3%. La desocupació ha crescut en tots els sectors, però es detecta un increment més destacat en les activitats econòmiques vinculades amb els serveis. En concret, en les activitats de les llars (augment del 11,76%) i a l’hostaleria (increment del 9,81%). Pineda de Mar ja supera el 20% de taxa d’atur Pel que fa als muncipis, només s’han detectat lleugeres disminucions de l’atur en 7 municipis: Cabrera de Mar. Argentona. Arenys de Mar, Cabrils, Sant Vicenç de Montalt, Sant Pol de Mar i Sant Cebrià de Vallalta. Pineda de Mar és el municipi del Maresme amb una taxa d’atur més elevada i l’únic de la comarca que supera el 20%. Concretament´, té una taxa d’atur del 20,86%. Li segueix Tordera amb un 19,42%, Mataró amb un 18,84% i Malgrat de Mar amb un 18,54%. També superen la mitjana comarcal els municipis de Calella (17,16%), Canet de Mar (16,08%). Podeu accedir a més dades, consultant el Report d’atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme:

 

Clic aquí per a pdf