La taxa d’atur al Maresme es del 15,5% després d’un lleuger augment de la desocupació durant el mes de novembre

La borsa de persones sense feina al Maresme ha augmentat el 157 durant el mes de novembre. Segons l’informe mensual elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la xifra de persones que cerquen feina a la comarca és de 35.043. Aquesta xifra situa el Maresme en una taxa d’atur del 15,50%.L’atur al Maresme durant el mes de novembre ha tingut un comportament diferent al de la província de Barcelona i al de Catalunya, on hi ha hagut un lleuger descens en el nombre de persones desocupades. En canvi, en el Maresme les xifres d’atur s’han incrementat en un 0,45% afectant tant al col·lectiu d’homes com al de dones. Per sexes, l’atur afecta més a les dones que tenen una taxa d’atur del 17,04% que al d’homes (14,25%). La mitjana per a la comarca és del 15,50%, una taxa superior a la de la província (14,47%) i a la del conjunt de Catalunya (14,31%).

El sector de treballadors dels serveis de restauració personals, protecció i comerç juntament al de treballadors no qualificats és el que concentra més pèrdues de lloc de treball durant el mes de novembre. En canvi, el de tècnics i científics, el d’operadors d’instal·lacions i maquinària, el de treballadors i artesans qualificats i el de tècnics i profssionals de suport ha experimentat un lleuger descens d’aturats.

Pel que fa a grups d’edat, l’únic que ha tingut un comportament positiu ha estat el del col·lectiu de 25-29 anys.

Municipi a municipi
En 17 dels 30 municipis del Maresme, ha disminuit el nombre de persones aturades: Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, El Masnou, Mataró, Montgat, Òrrius, Sant Cebrià de Vallalt, Sant Pol de Mar, Teià, Tiana, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Pineda de Mar es manté com el municipi maresmenc amb una taxa d’atur més elevada (el 20,46%). També superen la mitjana de la comarca: Mataró (19,23%), Calella (18,30%), Malgrat de Mar (17,76%), Tordera (17,20%) i Premià de Mar (16,24%).

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de novembre elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del CCM: