L’atur maresmenc creix en 302 persones al mes de gener

El Maresme tanca el mes de gener amb 21.960 persones que cerquen feina. Són 302 més que al desembre.

Les dades mostren que el nombre de persones inscrites a les oficines d’ocupació de la comarca com a aturades ha augmentat durant el darrer mes un 1,29%. En canvi, la comparativa interanual de les xifres mostra una reducció de l’atur del 6,23% que es tradueix en 1.458 persones aturades menys.

L’increment de la desocupació registrada el mes de gener s’ha concentrat en el sector Serveis i en la Indústria, però també hi ha hagut un augment notable en el col·lectiu identificat com a SOA (sense ocupació anterior). En canvi, la Construcció i l’Agricultura han registrat un descens de la desocupació.

El comportament municipal no ha sigut homogeni. 19 de les 30 poblacions del Maresme han registrat un increment intermensual de la població desocupada. En canvi, la xifra ha baixat a Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Dosrius, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Teià, Tiana i Tordera i s’ha mantingut igual a Òrrius i Sant Andreu de Llavaneres.

Respecte de l’any anterior, l’atur ha disminuït en 21 municipis i ha augmentat en 9 (Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, el Masnou, Teià, Tiana i Vilassar de Mar).

La taxa d’atur mitjana ha estat del 10,18% al Maresme i les taxes municipals es mouen en una forquilla de valors d’entre el 4,99% d’Alella i el 14,77% de Pineda de Mar.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de gener elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme