36 escriptores del Maresme participen en el llibre “Et fem costat. 41 relats i un llapis”

Una paraula d’ànim en un moment difícil pot alleugir la càrrega feixuga de la instrospecció produïda per la malaltia i la necessitat d’impulsos positius per a la supervivència del dia a dia“. Són paraules de l’associació Maresme Oncològic en la presentació del llibre “Et fem costat. 41 relats i un llapis”.

El volum, que es posarà a la venda en les properes setmanes, ha reunit 36 escriptores maresmenques que, a través de la narrativa o la poesia, esperonen, sacsegen consciències, entretenen i transformen situacions difícils fent costat a les persones que pateixen o han patit la malaltia.

És un projecte completament altruïsta en el qual també hi ha participat la fotògrafa i il·lustradora mataronina Marga Cruz aportant la seva particular mirada gràfica a cada relat, així com altres persones que han posat el seu granet de sorra perquè “aquest llibre que cura” en paraules d’Empar Moliner -que és qui fa el proleg- vegi la llum.

El llibre es va presentar dimecres a Santa Susanna en el marc de la VI Trobada d’escriptores del Maresme. En un acte molt emotiu, una representació de les escriptores participants van explicar les seves fonts d’inspiració i el missatge que han volgut incorporar en aquest volum.

Totes elles van coincidir en 2 aspectes: l’entusiasme per format part del projecte i la dificultat de trobar-se amb el full en blanc. I és que la sola paraula “càncer” fa respecte i remou molts sentiments. Cadascuna s’hi aproxima d’una manera molt particular, fins i tot l’humor i despertant un somriure.

Tots els beneficis de la venda del llibre “Et fem costat. 41 relats i un llapis” aniran destinats a l’associació Maresme Oncològic. El Consell Comarcal del Maresme hi ha col·laborat des del primer dia en el projecte i ha adquirit 100 exemplars que s’enviaran a totes les biblioteques púbiques de la comarca.