La VI Trobada d’escriptores del Maresme ret homenatge a Susana Gil Micó

L’escriptora i artista tèxtil Susana Gil Micó ha estat la literata homenatjada a l’edició 2021 de la Trobada d’escriptores del Maresme que es va fer dimecres a la biblioteca Vall d’Alfatà de Santa Susanna. El Consell Comarcal del Maresme, com a reconeixement a la seva trajectòria, editarà en format audiollibre una de les seves publicacions.

D’aquesta manera, segons ha manifestat la consellera d’Equitat i Acció Social del Consell Comarcal, Meritxell Romero, “donem continuïnat a la iniciativa promoguda l’any passat d’anar avançant cap a una literatura inclusiva que faciliti a persones invidents l’accés a les obres literàries del Maresme“.

Susana Gil Micó va nèixer al Poblenou, barri industrial, tèxil i artístic de Barcelona, però fa vint any que resideix a Sant Andreu de Llavaneres, on tal i com va destacar l’alcalde de la població, Joan Mora, manté una gran implicació amb la vida cultural.

La seva relació amb la literatura va començar de ben petita des de la galeria en la que es veia la fàbrica tèxtil de Can Saladrigas. Des d’allí es fixava en les coses que passaven i que li enenyaven com era la vida d’aquelles dones i homes, així com les situacions i anècdotes que es vivien. I precisament, al seu llibre “La cadira verda” va parlar de les anècdotes de les persones immigrades que arribaven a Catalunya atretes per la gran febre tèxtil.

Susana Gil Micó, però, escriu més poesia que narrativa ja que en aquest gènere literari “els sentiments estan sempre a tocar de la pell“. Així en “L’estel dels vents” hi plasma el que descriu com una il·lusió realitzada: uns poemes directament relacionats amb la vida. També incorpora haikus, gènere literari del qual es declara molt apassionada.

L’autora homenatjada a la VI Trobada d’escriptores del Maresme aprofita qualsevol escenari per fer una crida a la lectura i a l’observació de la vida i ahir a la biblioteca Vall d’Alfatà també va encoratjar tothom a fer campanya per la lectura.

Susanna Gil Micó, que compagina l’escriptura amb l’artesania tèxtil del tapís i el macramé, ha anunciat novetat literària. El proper 2 de desembre sortirà el seu nou llibre: “Hora 23. Inquietud total“.