Fires i Jornades d’orientació educativa i professional al Maresme

Estem arribant a l’equador del curs 2022-2023 i per a molts joves és el moment de triar el seu itinerari educatiu i professional.

El Saló de l’Ensenyament, que es durà a terme del 15 al 19 de març al recinte de Montjuïc de Barcelona, és un bon marc per conèixer les novetats curriculars del curs vinent i tota l’oferta d’estudis, però també són de visita obligada les diferents fires i jornades que s’organitzen a la comarca.

Les Fires i Jornades d’orientació al territori constitueixen una mesura de prevenció i intervenció en la lluita contra l’abandonament escolar prematur, en la mida que informen- posant a l’abast les diverses ofertes educatives del territori- i faciliten assessorament a les persones que es troben en un moment de tria del seu itinerari educatiu i professional.

El Consell Comarcal del Maresme anirà incorporant totes aquestes convocatòries en el Mapa de Recursos de formació, orientació i ocupació per a Joves. A més, participarà en totes elles amb la presència de les orientadores del proframa Referent d’Ocupació Juvenil del Maresme.

En aquests moments hi ha les següents programacions:

 • Fira (In) Forma’t.- Jornades d’orientació educativa del Masnou.- Es durà a terme el 10 de febrer al Pati de Ca N’Humet. CARTELL
 • 1a Fira d’Orientació Laboral i Educativa.- Se celebrarà els dies 14, 15 i 16 de febrer a Premià de Dalt i Vilassar de Dalt. PROGRAMA
  • La unitat del ROJ oferirà una xerrada informativa sota el títol: “Què és el ROJ i els recursos del Maresme” el dia 14 a les 10h a Premià de Dalt i a les 16h a Vilassar de Dalt.
 • Mataró Orienta.- Tindrà lloc del 22 al 25 de març al Centre cívic Pla d’en Boet de Mataró
  • El ROJ hi participarà en un dels punts d’assessorament individualitzat el dimecres 22 de març, un dia que s’enfocarà a l’oferta formativa de de PFIs de fora de Mataró (Alella, Pineda de Mar, Premià de Mar, Arenys de Mar i Argentona)
 • VI Jornada d’orientació de formació professional Alt Maresme .- El 30 de març a la Fàbrica Llobet Guri de Calella
  • El ROJ hi participarà compartint estand amb el personal tècnic de l’Espai Jove de Calella per informar sobre els recursos deisponibles a a la comarca
 • Setmana de l’orientació educativa Tria la Via.- Del 29 al 30 de març a Alella
 • Setmana de l’orientació educativa.- Del 29 al 30 de març a Pineda de Mar

Suport tot l’any

A banda d’això, el Consell Comarcal del Maresme facilita informació, orientació i acompanyament al jovent al llarg de tot l’any a través del Programa Referent d’Ocupació Juvenil. Les professionals del ROJ resolen els dubtes del jovent i fan un acompanyament individualitzat en la tria .

El jovent maresmenc també pot trobar el suport de la Xarxa #MaresmeJove que els ajuntaments de la comarca posen al seu abast.